Hva er plukk?

Plukk gjør det mulig for lag og foreninger å tjene penger på ryddeaksjoner. Enten du skal finansiere reise til neste fotball-cup, kjøpe inn utstyr til korpset eller bygge det nye klubbhuset.


...
Tre enkle steg – selge, plukke, ta bilde

I en plukkaksjon velger dere selv hvor dere vil selge poser, på sosiale medier eller direkte til naboen. Den som kjøper en pose velger hvem som skal plukke posen. Når posen er plukket lastes bildet opp på auksjonssiden og sendes til kjøperen.

...
Penger rett på konto

Vi tar oss av transaksjoner og fakturering til samarbeidspartnere slik at du kan fokusere på dugnaden. Alle skal ha mulighet til å opprette en ryddeaksjon, og ingen foreldre skal tvinges til å kjøpe ut poser som ikke har blitt solgt. For oss i plukk er det viktig at alle skal ha mulighet til å drive med den aktiviteten de ønsker. Uavhengig av foreldres finansielle situasjon. Et stort problem med dagens idretts-dugnader er at det ofte er foreldrene som sitter økonomisk ansvarlig for det dugnadsmaterialet som ikke har blitt solgt. Dette fører til frafall i idretten. Vi har utviklet plukk slik at ingen blir sittende igjen med en regning. Det er kun de posene som blir solgt som skal plukkes, og hvis en pose ikke blir plukket overføres pengen tilbake til kjøper.

...
Sammen rydder vi Norge!

Norsk natur er full av søppel. 80 % av søppelet som havner i havet kommer fra søppel som kastes i naturen. 94 % av avfallet synker til havets bunn, og søpla vi finner på strendene er bare en brøkdel av det som blir igjen i havet. Skal vi unngå at havet fylles opp med søppel må vi plukke opp søpla på land. Ditt lag kan gjøre en forskjell. Velg plukk som din neste dugnad.